Ako vybrať parný čistič pre priemysel a podnikanie?

Profesionálne parné čističe nájdu uplatnenie v reštauračnom a potravinárskom priemysle, v strojárskom priemysle, najmä tam kde je potrebné rýchle a efektívne odmastenie členitých povrchov. Navyše dezinfikujú a sú ekologické, takže znížite aj náklady na nákup čistiacich prostriedkov. Základné stroje majú 2-4 litrové nádrže a tlak pary cca 4-5 barov, sú vhodné do menších kuchýň v reštauráciach a hoteloch. Okrem tlaku v baroch si všimnite aj objem produkovanej pary v kilogramoch za hodinu, čím je vyšší, tým väčšiu plochu vyčistíte za rovnaký čas. Na dennú viachodinovú prevádzku zvoľte stroje s napájaním 400 V. Existujú aj parné čističe, ktoré pripravujú paru pomocou naftového ohrevu, musíte ale rátať so vzniknutými spalinami. Parné čističe okrem odmasťovania zvládnu aj iné veci, sú špeciály na odstraňovanie grafitti alebo na likvidáciu ploštíc s parou horúcou až 180 °C.

 Ako vybrať parný čistič pre priemysel a podnikanie